COMBAT – VIN BJJ – VRŠAC

 

Danas vam predstavljamo jedan od mladih klubova na našoj bjj sceni. U svrhu promocije brazilske džiudžice, ovaj tekst smo posvetili COMBAT / VIN BJJ klubu iz Vršca. Nešto više o počecima, osnivanju kluba, saradnji sa VIN BJJ iz Beograda i sl, napisao nam je Dimitrije Mitrov, jedan od osnivača ovog kluba:

„Klub Combat ViN ( prvobitno Combat ju jutsu ) osnovala je moja malenkost u oktobru 2014 -e god , posle 23 god treniranja tradicionalne jiu jitse . Na ideju sam dosao posle sve više samoinicijativnih “ velikih“ majstora po Vršcu , gde skoro i da nije bilo kluba gde se mogla trenirati klasična jiu jitsa . Klub je na samom početku brojao ukupno 8 članova , moram da napomenem da su od tog broja ostala aktivna samo 3 člana – Aleodor Vasić , Marćel Vasić i Sanja Leban . Combat ViN tImm vodi moja malenkost – nosilac crnog pojasa IV DAN iz jiu jitse . Pošto smo mi relativno mlad klub , postojimo svega dve ipo godine , a osim kluba BJJ iz Beograda – ViN , čiji smo deo , sarađujemo i sa DSG Academy ( Žarko Dukić) , klub BJJ ŠahMat iz Arada ( Rumunija , Mihai Matei ) , Familija ViN – Kovin ( Bojan Golubović) , MMA tim Donski iz Bosanske Gradiške ( Aleksandar Donski ) … Prvi kontakt i saradnja sa klubom BJJ ViN , ostvarena je u februar mesecu 2016 god , na “ Vršac Open 1 ( no gi ) “ , a čiji smo mi organizatori , gde je tadašnji “ Lutador ViN “ uzeo učesće u velikom broju , osvojio pregršt medalja ( Nikola Lukić , proglašen za najboljeg borca turnira ) i samim tim proglašen za najbolji tim turnira . To je nama bio najbolji pokazatelj kojim putem trebamo ići ako želimo napredovati i biti uspešni u BJJ . Kasnije sam se dogovorio sporazumno sa trenerima ViN tima Nemanjom i Vukom Aleksićem da pristupimo ViN savezu i neizmerno sam im zahvalan na tome , otuda i promena u nazivu kluba “ Combat ViN tIim Vršac “ . Treninzi se održavaju u centru grada Vršca u sali “ Fight club VIVA “ , koja se nalazi u sklopu hotela “ Srbija “ , 3 puta nedeljno ponedeljak – sreda – petak , u terminima od 21 – 22:30h . Treninge vodim lično , uz plan i program iz ViN tima . Combat ViN tim trenutno broji 24 – oro člana , od kojih je 7 – oro dece i mlađih članova , a imamo i 4 devojaka . Već sam napomenuo da smo relativno mlad tim , zato i ne čudi sto svi članovi imaju bele pojaseve iz BJJ. Uglavnom se svi takmiče u BJJ , među grupom jednakih takmičara , moram izdvojiti nekolicinu koji odskaču svojim znanjem od ostalih – Aleodor Vasić , Nemanja Buhmelter , Artur Stević , Sanja Leban , jedina cura koja se takmiči iz našeg tima, za sada , a posebno da naglasim najboljeg takmičara kojeg naš tim ima – Nikola Poponjec ( “ Brazilac “  ) .

Učestvujemo na većini Open – a po Srbiji , naravno , ukoliko nam finansijske mogućnosti to dozvole , pošto sva takmičenja i putovanja plaćamo iz svog džepa . Do sada smo bili na 15 – tak takmičenja , izdvojio bih, pre svega , najjače takmičenje u BJJ na Balkanu – Beograd Open , Požarevac Open , Kula Open , Brčko distrikt , Bosanska Gradiška Open , BJJ Championship junior Beograd… Izdvojio bih takmičara , iako je jos dete , ima 13 god , Aleodor Leo Vasić , koji je šampion u svojoj kategoriji , sa svih dosadašnjih takmičenja vraćao se sa osvojenim prvim mestima i to ubedljivo . Posebno me raduje volja , zalaganje i interesovanje mojih članova za napredovanje u BJJ . Moja želja je da se u Vrsču aktivira sto više dece i osoba oba pola , koja bi trenirala BJJ , jer Combat ViN tim je trenutno jedini klub u gradu koji aktivno učestvuje u promociji BJJ sporta . Iskoristio bih ovu priliku da najavim , po prvi put u Vršcu , biće održan seminar iz BJJ , vodiće treneri ViN tima iz Beograda – Nemanja i Vuk Aleksić . „


Zamolili smo ga da pojasni o svom majstorskom znanju iz džiudžice (u pitanju je tradicionalna džiudžica), interesovanju za bjj, i svom viđenju tradicionalne džiudžice u odnosu na moderan BJJ pristup:

„Imam zvanje crni pojas IV DAN iz tradicionalne jiu jitse , posle 24 god bavljenja ovim sportom , takmičenja u sportskoj jiujitsi , želeo sam da napredujem dalje , da usavršim svoje znanje , a BJJ je bas ono sto sam želeo da treniram , ali u Vršcu nisam imao od koga da učim . Smatram da tradicionalna jiu jitsa može mnogo da mi pomogne u BJJ pre svega sto su neke poluge identične , samo drugačiji naziv , takođe sto u BJJ ima elemenata judoa koji se koristi i u jiu jitsi ( judo bacanja su sastavni deo ) . U klubu i dalje se može trenirati samoodbrana , ali od kada smo postali deo ViN tima akcenat sa stavlja u većini na sportski BJJ . Ne želim sebe da ističem , na seminaru koji treba biti održan u Vršcu iz BJJ , treba da položim za plavi pojas . Moje mišljenje je da je BJJ kompletnija od JJ , možda iz mog ugla to izgleda tako , ali mnogo veća dominacija se ostvaruje u parteru , nego sto je to slučaj u JJ. I pre ulaska u savez sa ViN timom , mi smo radili sportsku jiu jitsu , ali prekretnica je bila kada smo videli na našem Vršac open 1 koliko su borci iz BJJ dominantniji od boraca iz JJ , po meni , i ono gore navedeno , zelja za napredovanjem , je preovladala .

Za kraj je dodao:

„Hvala na predstavljanju , veliki pozdrav svim citaocima “ BJJ Magazina “ od članova COMBAT VIN TIMA IZ VRŠCA ! OSS“

 

2 comments on “COMBAT – VIN BJJ – VRŠAC
  1. Mita: „Ali u Vršcu nisam imao od koga da učim“

    Mita: „Combat ViN tim je trenutno jedini klub u gradu koji aktivno učestvuje u promociji BJJ sporta“

    Mito, to što ti radiš sada jeste promovisanje veoma nesportskog ponašanja. BJJ se u Vršcu trenirao mnogo pre nego što si ti čuo za isti, a pod budnim okom Vase Mika, crnim pojasom Rodrigo Medeirosa.
    Takođe, takođe, uz dužno poštovanje, nije lepo da svoj klub reklamiraš kao prvi i jedini BJJ klub u gradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *